Loes van den Brandt

Ik ben Loes van den Brandt en het gezicht van Talenten in Beeld. Ik ben gelicenseerd trainer talentontwikkeling. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen te ontdekken wat hun latente talenten zijn en waar ze blij van worden in hun werk. Ik weet uit ervaring wat het verschil is of je werkt vanuit je latente talenten of niet. Het ene gééft energie, het andere kóst (veel) energie. En het is niet nodig. Als je je bewust bent van je latente talenten, dan kun je daar zelf op gaan sturen, zodat je ze meer en vaker kunt gaat inzetten. Dat hoeft niet te betekenen dat je gelijk moet veranderen van baan. Ook kleine veranderingen in je werk kunnen al een verschil maken. Ik ben er blij mee dat ik mijn latente talenten heb leren kennen en ik geef graag mijn kennis en ervaring door aan anderen. Dát geeft mij energie.

Achtergrond
Ik heb altijd al interesse gehad in het menselijk gedrag en heb daarom ook gekozen voor de studie Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik ben afgestudeerd met als specialisatie ‘Organisatie en Beleid’. Daarna heb ik nog een vervolgstudie gedaan aan de TSM Business School van de Universiteit Twente: ik ben afgestudeerd als Innovatie-adviseur voor het midden- en kleinbedrijf. Dit was een bedrijfskundige studie, gericht op vernieuwingen binnen organisaties. Deze beide studies pasten goed bij mij en ik pluk er nog altijd de vruchten van. Interdisciplinair, oftewel vragen en problemen bekijken vanuit verschillende invalshoeken, ‘over de muurtjes’ heen kijkend, open minded, leergierig en met de nodige nieuwsgierigheid. Wat ik toen heb geleerd en nog altijd graag doe: goed kijken, luisteren, analyseren en adviseren.  Andere talenten die ik inzet: ik hou van persoonlijk contact, heb inlevingsvermogen, ik ga voor kwaliteit en resultaat.

Mensen en processen
Naast mijn werk als talententrainer ondersteun ik organisaties op het gebied van procesmanagement, kwaliteitsbeheer en auditing. Juist door dit werk ben ik gaan zien hoe belangrijk het is dat organisaties oog hebben voor de latente talenten van hun medewerkers en dat zij hen blijven stimuleren zich te ontwikkelen vanuit die talenten. Processen en mensen zijn wat mij betreft twee kanten van dezelfde medaille.

Werken met plezier, energie en betrokkenheid. Dat is waar het naar mijn mening om gaat in het werk en zelfs in het leven. Een mens wil graag iets ‘zinvols’ doen; bezig zijn in het leven met een voor hem of haar zinvolle activiteit. En wat dat is, is voor iedereen anders. Een tipje van de sluier: het heeft te maken met die latente talenten.

info@talenteninbeeld.nl | 06 22 22 40 40 | Ruivenstraat 17, Zoetermeer